Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Βουλευτής Σερρών, Κώστας Καραμανλής, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει σ’ ό,τι αφορά στην παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Οι δύο βουλευτές δήλωσαν για το ζήτημα:
«Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε χθεσινή συνέντευξη, εναντιώθηκε ανοιχτά στο ενδεχόμενο παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α. κατά είκοσι έτη (από το 2026 στο 2046), όπως προβλέπεται, τόσο από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και από την υφιστάμενη Σύμβαση.
Ο κ. Ρουμελιώτης, μάλιστα, χαρακτήρισε ως “σκάν��αλο” τυχόν επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως το ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω θέμα κινείται αυτόνομα, χωρίς να έχει λάβει εντολή από το αρμόδιο υπουργείο.
Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση, όχι μόνο διέπεται από ασυνεννοησία, αλλά δεν έχει προβεί ούτε στον απαραίτητο στρατηγικό σχεδιασμό των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες σκοπεύει να προβεί.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να λάβουν άμεσα θέση. Να πουν ξεκάθαρα ποια είναι η επίσημη θέση της Κυβέρνησης στο ζήτημα της παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Δ.Α.Α., καθώς και το αν και κατά πόσο ο κ. Ρουμελιώτης εκφράζει δι��ές του προσωπικές απόψεις».