Μία απίστευτη δήλωση έκανε σήμερα ο υφυπουργός Υποδομών και βουλευτής των ΑΝΕΛ (αλλά και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα) Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της εκλογικής του περιφέρειας (Νόμος Έβρου), παραδεχόμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, όπως έκαναν προηγουμένως κατά τον ίδιο, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου!
Ο κ. Σγουρίδης δήλωσε συγκεκριμένα σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Maximum 93,6» της Αλεξανδρούπολης: «Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, «δηλαδή, τους παραπλάνησε ο πρωθυπουργός;», απάντησε με αφοπλιστικό τρόπο: «Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...»!
Σε νέα ερώτηση του δημοσιογράφου «αν τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς», ο κ. Σγουρίδης απάντησε εκ νέου, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας των όσων είπε:
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ. ‘Άρα κάποια στιγμή, επειδή η χώρα έφτασε στο τέλος και επειδή αυτή τη στιγμή βρίσκομαι σε ένα επιτελικό υπουργείο που μιλάει μόνο για την επιχειρηματικότητα, ας ξαναβάλουμε μπροστά την επιχειρηματικότητα».
Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης Σγουρίδη στον Maximum 93,6 πατώντας εδώ, με τις επίμαχες δηλώσεις να βρίσκονται στο 12ο λεπτό.
Σγουρίδης: «Ατυχής λέξη η οποία απομονώθηκε από την συνέντευξή μου»
Σε διευκρινιστική του δήλωση για τα όσα υποστήριξε στη συνέντευξή του, ο κ. Σγουρίδης χαρακτηρίζει μεν «ατυχή λέξη» την έκφρασή του, αλλά στο ίδιο πνεύμα με αυτό της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες (και όχι μόνο), τα βάζει με τα… ΜΜΕ.
«Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελλ��νικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς», υποστηρίζει ο υφυπουργός Υποδομών και προσθέτει ότι «το ηθικό πλεονέκτημα αυτής της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να το πλήξουν, δεν θα τα καταφέρουν».
Ισχυρίζεται ακόμη ότι «αν από μια ολόκληρη συνέντευξη 30 λεπτών με ένα πολύ ενδιαφέροντα διάλογο, κάποιοι βγάζουν συμπεράσματα και τίτλους που αφορούν στον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα, μάλλον αρέσκονται στο να απομονώνουν μια ατυχή λέξη και όχι την ουσία ολόκληρης της συνέντευξης».