​Σε γεύμα εργασίας με τους κοινοτικούς επιτρόπους Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, αλλά και με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, παρακάθισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το γεύμα διοργανώθηκε στο επίσημο εστιατόριο των επιτρόπων στο κτίριο της Κομισιόν, μετά το πέρας της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, κατά την συνάντηση των κ.κ Γιούνκερ-Μητσοτάκη διαπιστώθηκε ταύτιση θέσεων σε σχέση με το προσφυγικό, με τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ να είναι ευθυγραμμισμένες με τις κοινοτικές.

«Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στους θεσμούς ως αρχηγός της Ν.Δ.», έλεγαν συνεργάτες του, οι οποίοι έκαναν λόγο για την βασική διαπραγματευτική προτεραιότητα, να μην κλείσουν τα σύνορα και να πιεστεί η Τουρκία να συνεργαστεί με την ΕΕ, καθώς οι δεσμεύσεις της προς την ΕΕ δεν προχωράνε.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι συναντήσεις έγιναν σε άριστο κλίμα, «δεν υπήρξε υποψία πίεσης προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση» και οι συνομιλητές εκτιμούν τη στάση του κ.Μητσοτάκη στο προσφυγικό.

Δείτε επίσης:

Είδε Σουλτς και Γιούνκερ ο Μητσοτάκης-Οι δηλώσεις, τα tweets και οι φωτογραφίες

ΦΩΤΟ: Με χαμόγελα υποδέχθηκε ο Ντάισελμπλουμ τον Κυριάκο στις Βρυξέλλες