Η λύση δεν είναι το κλείσιμο των συνόρων αλλά η προσέγγιση ΕΕ και Τουρκίας, διαμήνυσε σήμερα στη Βουλή της Γερμανίας, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό, όπως αποκάλυψε χθες το βράδυ ο Τ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.
Συγκεκριμένα, απηύθυνε το ερώτημα η καγκελάριος, στους Γερμανούς βουλευτές, με αφορμή την αυριανή σύνοδο κορυφής της ΕΕ: «Πρέπει να συνεχίσουμε τον δρόμο της αντιμετώπισης των αιτίων της προσφυγικής κρίσης, της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων και της δίκαιης κατανομής των προσφύγων ή να τον εγκαταλείψουμε και να κλείσουμε τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας, με όλες τις συνέπειες που θα είχε αυτό για την Ελλάδα και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».
Την απάντηση έδωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποδειχθεί ότι ο σωστός δρόμος είναι η ευ��ωτουρκική προσέγγιση: «Είναι αυτονόητο ότι θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να αποδειχθεί η ευρωτουρκική προσέγγιση ότι είναι ο δρόμος τον οποίο αξίζει να συνεχίσουμε».