​Σημαντική πρόοδο στην κατασκευή και λειτουργία των hotspots που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά καταγράφει η Κομισιόν. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ.Σχοινάς ανέφερε ότι στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μαζί με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα Μάρτιν Βερβέι, επισκέφθηκαν, συνοδεία του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, όλα τα hotspots στα νησιά και διαπίστωσαν ότι έχει γίνει «σημαντική πρόοδος».

Το θέμα των hotspots και η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να επισημάνει στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, την ανάγκη να ενισχυθεί επειγόντως το σύστημα μετεγκατάστασης, ενώ και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολές στους υπουργούς Εσωτερικών όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, με συγκεκριμένες συστάσεις για το θέμα της μετεγκατάστασης.