Ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση για τις δηλώσεις του κ. Βερναρδάκη σχετικά με τα ΜΜΕ εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας τες «μνημείο καθεστωτικής αλαζονείας», ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει τον έλεγχο και την χειραγώγηση των ΜΜΕ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Βερναρδάκη " η αυτονόμηση των ΜΜΕ είναι παθογένεια της Δημοκρατίας".

Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο καθεστωτικής αλαζονείας και κυριολεκτικά ξεσκεπάζει και το τελευταίο φύλο συκής της κυβέρνησης.

Αποτελεί ωμή ομολογία όχι απλά των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης για έλεγχο των ΜΜΕ αλλά και μιας καθεστωτικής πολιτικής κουλτούρας από την οποία διέπεται.

Επί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση διατεινόταν ότι επιθυμεί την θέσπιση κανόνων. Υποκρίνεται, ψεύδεται και σήμερα αποκαλύφτηκε ολοκληρωτικά.

Γιατί παθογένεια της Δημοκρατίας είναι μια κυβέρνηση να αρνείται να βάλει πραγματικούς κανόνες ανοιχτού και υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο των ΜΜΕ που θα υπηρετούν τον πολίτη και το δημόσιο συμφέρον.

Γιατί παθογένεια της Δημοκρατίας είναι να επιδιώκει μια κυβέρνηση τον έλεγχο και την χειραγώγηση των ΜΜΕ.

Φαίνεται δυστυχώς ότι κάποιοι στη κυβέρνηση πραγματικά θέλγονται από ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας. Σήμερα αποκαλύφτηκαν! Μόνο που δεν θα τους κάνουμε την χάρη...»