​Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων για τα ονόματα καταθετών της τράπεζας UBS που βρίσκονται στη λίστα Μπόργιανς. Μάλιστα οι έρευνες αυτές έβγαλαν και νέα λαβράκια, καθώς ανάμεσα στους μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής τράπεζας βρίσκονται και τα ονόματα δέκα πολιτικών από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που υπάρχουν στη λίστα Μπόργιανς, συγκαταλέγονται και τα ονόματα εν ενεργεία πολιτικών που δεν είναι ένα και δύο, αλλά περισσότεροι.

Επίσης στη λίστα αυτή εντοπίστηκε το όνομα πασίγνωστης παρουσιάστριας ενημέρωσης, με καταθέσεις που αγγίζουν τα 2.500.000 ευρώ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε από τα γραφεία των οικονομικών εισαγγελέων και πήρε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις, αλλά και εκείνο πολύ γνωστού επιχειρηματία με καταθέσεις, ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι οικονομικοί εισαγγελείς, εντόπισαν και ένα ζευγάρι ανεπάγγελτων, που έχει καταθέσεις στην ελβετική UBS, ύψους 25 εκατ. ευρώ!

Όσον αφορά στα ονόματα των πολιτικών, ακόμα δεν έχουν σταλεί κλήσεις για να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, και οι εισαγγελείς ερευνούν προς το παρόν αν τα χρήματα αυτά βγήκαν ��όμιμα στο εξωτερικό, αν έχουν φορολογηθεί και φυσικά αν έχουν νόμιμη προέλευση.

Από την άλλη, εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που έχουν λάβει άλλοι μεγαλοκαταθέτες της τράπεζας, ανάμεσά τους και πασίγνωστα πρόσωπα της showbiz, παρουσιαστές, ηθοποιοί, αλλά και επιχειρηματίες, δικηγόροι, γιατροί, κ.α που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και στην επαρχία.

Αν αποδειχθεί ότι οι καταθέσεις αυτές προέρχονται από μαύρο χρήμα, τότε όλοι οι παραπάνω κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Αυτό που αναμένουν τώρα οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι να ψηφιστεί από τη Βουλή η διάταξη που θα δίνει το δικαίωμα στους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για ��σους επιθυμούν να πληρώσουν και να αποφύγουν τη δίωξη.