​Το προσφυγικό και το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι να κλείσουν τα σύνορα στ��ν Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel, με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Ήμασταν οικονομικά αποδυναμωμένοι, τώρα ενδεχομένως να είμαστε και απομονωμένοι. Μιλάμε για ένα διπλό κακό» σχολίασε η Κάτια Μακρή, υπενθυμίζοντας τους γείτονες της χώρας μας (Τούρκοι, Σκοπιανοί) οι οποίοι είναι πρόθυμοι, όπως είπε να εκμεταλλευτούν την δική μας αδυναμία για να κερδίσουν ότι περισσότερο μπορούν οι ίδιοι. Η Τουρκία, συμπλήρωσε η κα Μακρή, θα προσπαθήσει να κερδ��σει για παράδειγμα την ενταξιακή της διαδικασία και χρήματα και οι Σκοπιανοί θα προσπαθήσουν να μπουν στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, χωρίς να έχει λυθεί το θέμα του ονόματος.

maras.jpg

«Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, δεν είναι για παράδειγμα ένας τυφώνας, που λες "πως θα τον αντιμετωπίσω;". Τα κυβερνητικά στελέχη δεν είναι μόνο για να τα παρατηρούν, αλλά και για να τα αντιμετωπίζουν (σσ τα προβλήματα, όπως το κλείσιμο των συνόρων), για να κάνουν ότι μπορούν περισσότερο για να σπάσουν το μέτωπο που υπάρχει σε Ευρωπαϊκές χώρες εναντίον μας» πρόσθεσε η γνωστή δημοσιογράφος, αναλύοντας τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει για την Ελλάδα ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων.

«Δεν είναι μόνο ότι θα... θέλουμε διαβατήριο για να πάμε σε κάποια άλλη χώρα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που είναι εδώ, θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, αλλά θα υπάρχουν και άλλες οικονομικές παράμετροι, που είναι σαν “βόμβα” στα θεμέλι�� της ελληνικής οικονομίας» σχολίασε η κα Μακρή, τονίζοντας ότι οι συνέπειες για τον τουρισμό θα είναι μεγάλες.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο η Ελλάδα να είναι ο κόμβος των Βαλκανίων για οποιαδήποτε επιχείρηση. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες θα κοιτάξουν που αλλού μπορούν να πάνε για να έχουν εύκολη πρόσβαση, δηλαδή θα χαθούν ...επενδύσει��. Είναι επίσης πολύ δύσκολο για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές. Όλα τα δυνατά μας σημεία θα μπουν σε κίνδυνο» τόνισε η γνωστή δημοσιογραφος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR