Σκληρή κριτική στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ασκεί το Reuters, με αφορμή την απόφαση του να φτιάξει το ευρωπαϊκό κόμμα DiEM25.

Ο αρθρογράφος Lucian Kim αναρωτιέται πως ένας οικονομολόγος όπως είναι ο κ.Βαρουφάκης, αφού έφυγε "κακήν κακώς" από την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, θα καταφέρει να σώσει την Ευρώπη.

«Η διάσωση της Ελλάδας δεν ήταν προφανώς αρκετή πρόκληση. Τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλει να σταματήσει την “τιμωρία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το να κατασπαράσσεται η ίδια», γράφει χαρακτηριστικά.

Ο Kim, αφού υπενθυμίζει το βιογραφικό και το στυλ του πρώην υπουργού, τονίζει ότι το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι Γερμανοί ήταν «ο Έλληνας Μπρους Γουίλις».

«Ο Βαρουφάκης μετά βίας χαρακτηρίζεται πολιτικός» αναφέρει το Reuters, υπενθυμίζοντας ότι δίδασκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας να τον κάνει υπουργό Οικονομικών.

Στην συνέχεια ο αρθρογράφος σχολιάζει καυστικά την�� παρουσίαση του ευρωπαϊκού του κόμματος, DiEM 25 στο Βερολίνο, όπου σύμφωνα με τον Kim, θύμιζε πιο πολύ διάλεξη πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τον Kim, ο Γιάννης Βαρουφάκης χρησιμοποιούσε «ευφάνταστη ορολογία της Αριστεράς για δύο ώρες», ενώ «η ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου έδειχνε έπαρση».

«Το πρώτο αίτημα του κινήματος είναι να μεταδίδονται ζωντανά οι... μυστικοπαθείς συνεδριάσεις των θερμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο οι συσκέψεις του κινήματος το απόγευμα της Τρίτης ήταν κλειστές για το κοινό και τον Τύπο» επισημαίνει ο Kim.

Δείτε επίσης:

Τα γερμανικά μέσα πυροβολούν τον Γ. Βαρουφάκη: «Φιλάρεσκος και ανούσια φλύαρος»