​«Σε πέντε μέρες θα είναι έτοιμο το hot spot στην Κω» διαβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί, τονίζοντας ότι είναι ήδη έτοιμα τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων και το ένα κέντρο επαναπροώθησης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμμένος, το κέντρο καταγραφής που λειτουργεί στη Σάμο, θα είναι έτοιμο στις 23 του μήνα, λόγω της επέκτασης των εγκαταστάσεων.

Τα κέντρα αυτά θα είναι τα εξής:

  • Λέσβος
  • Σάμος
  • Λέρος
  • Κως

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας ξεκαθάρισε πως το κέντρο επαναπροώθησης προσφύγων στα Διαβατά δε θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ και σημείωσε πως τα κέντρα αυτά θα είναι δύο στα Διαβατά και στο Σχιστό.

hot-spots-pinakes.jpg

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή επίθεση εναντίον του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντάς τον "ανθέλληνα".

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξης τύπου παρουσιάστηκαν και δυο χάρτες που δείχνουν τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία, τα σημεία στα ελληνικά νησιά που θα κατασκευαστούν hot spots, αλλά και τα κέντρα μετεγκατάστασης τα οποία βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.

xartis-1_1.jpg

Οι χάρτες αυτοί μάλιστα αποτυπώνουν πώς οι πρόσφυγες θα μεταφέρονται στα Διαβατά από τη Μυτιλήνη, και από όλα τα υπόλοιπα hot spots στο Σχιστό.

xartis-2.jpg
Στη συνέντευξη συμμετείχαν ακόμα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Π. Σγουρίδης.