Επιμένει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε απάντησή του στην ανακοίνωση της ΝΔ, ότι ευσταθούν τα στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη, για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ειδικά στη Γερμανία, παρά τις καταγγελίες ότι αλλοίωσε τα στοιχεία που είχαν αποσταλεί από τις διπλωματικές αρχές, μειώνοντας τον αριθμό τους!

«Η Νέα Δημοκρατία, ανοιχτά, χωρίς καμία αμηχανία και παρά τον διασυρμό της στη Βουλή, ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» υποστηρίζει ο κ. Παππάς.

Επαναλαμβάνει ότι «ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί αφορά στα ιδιωτικά και όχι κρατικά κανάλια, ελεύθερης λήψης και όχι συνδρομητικά, ψηφιακής και όχι αναλογικής εκπομπής, γενικού και όχι θεματικού περιεχομένου, εθνικής και όχι περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας».

Υποστηρίζει επίσης ο υπουργός Επικρατείας ότι «από το ίδιο το έγγραφο το οποίο αποσπασματικά αξιοποιούν τα δημοσιεύματα που επικαλείται η ΝΔ, προκύπτει ότι στη Γερμανία εκπέμπουν πέντε τέτοιου τύπου κανάλια» τα οποία περιλαμβάνονται στον πίνακα του εγγράφου, «τον οποίο αποκρύπτει η Αξιωματική Αντιπολίτευση –προφανώς γιατί δεν βολεύει στη ρητορική της», ενώ στην Ελλάδα, μέχρι 31/12/2015, «απολάμβαναν καθεστώς νόμιμης λειτο��ργίας οκτώ τέτοιου τύπου κανάλια».

Ισχυρίζεται ακόμα ότι τα υπόλοιπα κανάλια της Γερμανίας είναι είτε δημόσια, είτε περιφερειακά, είτε συνδρομητικά, είτε ειδικού ενδιαφέροντος, όπως οι τηλεπωλήσεις.

«Μάλιστα, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τα επίσημα στοιχεία της βάσης δεδομένων MAVISE (http://mavise.obs.coe.int/) -που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ανήκει στην Ε.Ε.- η οποία αναφέρει ότι στη Γερμανία λειτουργούν 6 τέτοιου είδους κανάλια» αναφέρει ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Ο καημός τους να μη γίνει διαγωνισμός είναι μεγάλος. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είναι μεγαλύτερος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει». ​​​