​Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ, συναντήθηκαν την Δευτέρα στη Βουλή.

Η σύσφιξη των σχέσεων των λαών Ρωσίας και Ελλάδας, αλλά και η ειρήνη και η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας τους.

16273761.jpg

«Η φετινή, έτσι κι αλλιώς, είναι χρονιά που θα υπάρξει περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και σειρά εκδηλώσεων που θα φέρουν πολύ πιο κοντά τους λαούς μας» τόνισε ο κ.Βούτσης, επισημαίνοντας ��τι η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση μερικής αποσταθεροποίησης και υπάρχουν πολλά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να συζητήσουν Ελλάδα και Ρωσία, ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Με ενδιαφέρον θα ακούσουμε τις απόψεις ακριβώς σε αυτόν τον τομέα, ώστε και η Βουλή να συμβάλει και στη σύσφιξη και στη σχέση ανάμεσα στους λαούς», είπε ο πρόεδρος της Βουλής προς τον κ.Πουσκόφ.

16273762.jpg

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Δούμας, αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ρόλος των βουλευτών αυξήθηκε πο��ύ τελευταία, εξήγησε πως πρώτα απ’ όλα δίνει τη δυνατότητα στον απ' ευθείας διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των λαών μας και δεύτερον πως η περιπλοκότητα των θεμάτων, των κρίσεων, που αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται την παρέμβαση των βουλευτών.

«Όπως ξέρετε, η κατάσταση στις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ είναι αρκετά δύσκολη, οι επαφές είναι περιορισμένες και ως προς το ΝΑΤΟ τέτοιες επαφές σχεδόν δεν υπάρχουν τώρα, δηλαδή βρισκόμαστε στην κατάσταση της πολιτικής κρίσης» υπογράμμισε επίσης ο κ.Πουσκόφ και τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ των βουλευτών, μεταξύ των Κοινοβουλίων, είναι ακριβώς ένα εργαλείο για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα.

Ο κ.Πουσκόφ κάλεσε τον κ.Βούτση στην Μόσχα.