​Την αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Αικατερίνη Ιγγλέζη προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις διαφόρων επαγγελματικών ομάδων κατά των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης με «πρωταγωνιστές» ...ζωάκια!

Από τη μια… η κότα που πετάχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και τα κριάρια που σύρθηκαν στην Χίο, από την άλλη οι πυροσβέστες που έσυραν έναν γάιδαρο στο Σύνταγμα και οι αγρότες που έβαψαν με σπρέι γουρουνάκια στην Κρήτη, η κα Ιγγλέζη δεν... άντεξε και αντέδρασε!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές της προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, έθεσε θέμα κακοποίησης των ζώων στη Βουλή.

Η κα Ιγγλέζη, κατέθεσε σχετικές επιστολές της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων προς τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης, αναφορικά με την κακοποίηση ζώων, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων διαφόρων επαγγελματικών ομάδων.

Επισύναψε μάλιστα προς τους συναρμόδιους υπουργούς επιστολή με τα σχετικώς αναφερόμενα και τους κάλεσε να απαντήσουν, να προβούν στις δέουσες ενέργειες και να ενημερώσουν γι’ αυτές.