​Για… «νοικοκύρεμα» και στις συχνότητες του ραδιοφώνου, μίλησε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χ. Σπίρτζης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αμέσως μετά από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ μπαίνει στις ράγες και ο ραδιοφωνικός χάρτης», είπε ο κ. Σπίρτζης, επιμένοντας ότι, παρά το γεγονός πως όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν καταπέσει, η Ελλάδα μπορεί να «σηκώσει» μόνο τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών γενικού περιεχομένου.

«Η Ελλάδα δεσμεύεται μέχρι το 2020 να έχει συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων. 4 οι άδειες , προφανώς δεν θα είναι 4 τα κανάλια, αυτά είναι τα πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού περιεχομένου, αλλά υπάρχουν τα θεματικά, τα περιφερειακά και τα κρατικά κανάλια, για τα οποία θα ακολουθήσει τροπολογία με επιπλέον άδειες. Τεκμηριώθηκε και στη Βουλή γιατί η χώρα αντέχει τέσσερις, για να μην έχουμε τις στρεβλώσεις του παρελθόντος. Τα κανάλια δεν είναι σούπερ μάρκετ, ούτε κομμωτήρια. Αν έχουν άλλες σχέσεις και δραστηριότητες, αυτό έχει να κάνει με το πολιτικό σύστημα και την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα μας», είπε και αναφερόμενος στο ραδιοφωνικό τοπίο πρόσθεσε:

«Έχουμε ένα τοπίο θολό και στο ραδιόφωνο, χωρίς άδειες. Πρέπει να γίνει ένας εξαντλητικός διάλογος με όλους, η μελέτη των συχνοτήτων είναι έτοιμη, πριν γίνει ο χάρτης συχνοτήτων θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους να εκφράσουν την άποψή τους. Προφανώς θα μπουν προδιαγραφές, μέσα στη βδομάδα θα καλέσουμε την ΕΙΙΡΑ να καταθέσει τις προτάσεις της».

Διαβάστε επίσης:

ΑΥΤΗ είναι η (άβολη για την κυβέρνηση) αλήθεια για τα κανάλια στην Ευρώπη!

H Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο βλέπει 32 κανάλια αλλά ο Ν. Παππάς μόνο 6!

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ την κυβέρνηση για τον αριθμό των καναλιών στην Κύπρο ο δ/ντής της Ραδιοτηλεόρασης

Νέες αποκαλύψεις για τις άδειες των καναλιών - Τα επίσημα έγγραφα και η παραποίηση της αλήθειας

ΝΕΕΣ σκιές στους χειρισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες – Ερωτήματα εγείρει ομιλία του Ν. Βούτση