Μπορεί η Ευρώπη να έχει δώσει τρίμηνη διορία στην Ελλάδα για λύση στο προσφυγικό ωστόσο σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που επικαλείται το Associated Press το σχέδιο για προσωρινή έξοδο της χώρας είναι έτοιμο!

Τα αρμόδια όργανα της Ευρώπης -σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το AP- ετοιμάζονται να κάνουν χρήση των όρων έκτακτης ανάγκης, κηρύσσοντας ότι η Ελλάδα αδυνατεί να προστατέψει τα σύνορά της.

Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους όρους, οι χώρες που δεν φυλάσσουν αποτελεσματικά τα σύνορά τους βγαίνουν εκτός συνθήκης Σένγκεν για δύο χρόνια.

Μάλιστα, το διεθνές πρακτορείο επικαλείται και σύνοψη από τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών, όπου έγινε σαφές πως ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει η Ευρώπη τους ελέγχους στα σύνορα (που ήδη έχουν επιβάλει 5 χώρες, η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Δανία και η Νορβηγία) είναι να ανακηρύξει ότι η Ελλάδα απέτυχε στη φύλαξη των συνόρων της.

«��ε καμία εμφανή τάση μείωσης των προσφυγικών ροών και τον χρόνο να τελειώνει, οι υπουργοί μας αποφάσισαν ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι πέραν του ανώτατου ορίου, είναι η ενεργοποίηση του άρθρου 25 της συνθήκης» ανέφερε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος στην εν λόγω σύνοψη.