Ως επιχειρηματίες που βγάζουν χρήματα βάζοντας άλλους να δουλεύουν και δεν θέλουν να φορολογηθούν για τα κέρδη τους όπως οι λοιποί επιχειρηματίες παρουσίασε τους αγρότες ο Γιάννης Μπαλάφας.

«Ο αγρότης σήμερα δεν είναι ο αγρότης του προηγούμενου αιώνα, του Μαρίνου Αντύπα, που έκανε ό,τι έκανε μες τη λάσπη με 1-2 στρεμματάκια. Πολλοί εξ αυτών είναι επιχειρηματίες. Βάζουν άλλους και δουλεύουν για λογαριασμό τους. Θυμηθείτε τις ιστορίες στην Ηλεία και τη Νότια Κρήτη. Και καλά κάνουν. Και να έχουν και πολλά κέρδη. Αλλά θα πρέπει να πληρώνουν. Αν έχεις κέρδη, θα πρέπει να πληρώνεις και συ όπως και οι άλλοι» είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών στον Σκάι.

Ο κ. Μπαλάφας τόνισε πως η μορφή της πάλης με το κλείσιμο των δρόμων δεν ήταν ποτέ δημοφιλής αλλά σημείωσε πως αυτή τη φορά υπάρχει ένα θέμα με τα αιτήματα των αγροτών: «Έχουν ζητήσει 30.000 ευρώ αφορολόγητο. Είναι δυνατόν να έχει αυτό τη στοιχειώδη δυνατότητα αποδοχής από τον ελληνικό λαό;». Παράλληλα, υποστήριξε ότι του έχει προκαλέσει αίσθηση το γεγονός πως δεν μοιράζουν κανένα χαρτί με τα αιτήματά τους στα μπλόκα.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν χρειάζεται να συζητάμε συνέχεια για το παρελθόν και πως «αυτά έχουν κριθεί», ενώ για τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -που έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο- και για το αν τα εξέθρεψε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμπεριφορά του όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είπε: «Ουδέποτε πήγαν άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ μέσα ή έξω από κομματικές εκδηλώσεις να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η Αριστερά που έχω γνωρίζει 50 χρόνια ουδέποτε τα έκανε αυτά. Οι κινήσεις των αγανακτισμένων δεν ήταν χαρακτηριστικό της δράσης της Αριστεράς. Πέντε-δέκα άνθρωποι στημένοι μπορούν να σου διαλύσουν μια εκδήλωση 200-300 ανθρώπων, αλλά ουδέποτε κάποιος δικός μας πήγε σε κομματικές συγκεντρώσεις άλλων».

Όσον αφορά τη φρασεολογία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (για κρεμάλες, γερμανοτσολιάδες, κλπ.), ο κ. Μπαλάφας είπε πως «μέσα στην κουβέντα μπορείς κανείς να πει και καμιά υπερβολή».