Ανακοίνωση για το επεισόδιο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη εξέδωσε η τοπική ΝΕ του κόμματος, η οποία υποστηρίζει ότι ήταν ολιγομελής ομάδα και οι ίδιοι άνθρωποι «που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες των μπλόκων Πολυμύλου και Βοϊου την ώρα που διεξαγόταν προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου τεσσάρων βουλευτών.

«Ενώ στην αρχή υπήρξαν μόνο ελάχιστες λεκτικές αντιπαραθέσεις, οι αγρότες διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να μιλήσουν για τα αιτήματά τους και μετά από συνεννόηση εισήλθε στον χώρο πολυμελής αντιπροσωπεία των αγροτών, διατύπωσε με ψυχραιμία τα αιτήματα τους και ακολούθησε συζήτηση με τους βουλευτές» τονίζει ο η τοπική ΝΕ και προσθέτει: «Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι αντιπροσωπείες των δύο μπλόκων καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, εισέβαλε στον αύλειο χώρο μία ολιγομελής ομάδα του μπλόκου Αμυνταίου και προέβη σε ακατονόμαστες ύβρεις και τραμπουκισμούς. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που βιαιοπράγησαν σε πολίτες στην εκδήλωση του Αμυνταίου και σήμερα αφήνοντας το μπλόκο τους, διένυσαν περίπου 60 χιλιόμετρα για να διασύρουν για μια ακόμη φορά τους αγώνες των αγροτών».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «γνωστούς πολιτικούς κύκλους» λέγοντας ότι είχαν διατυπώσει απειλές τις προηγούμενες ημέρες για την ακύρωση της συνέντευξης αλλά και δημοσιογράφους της περιοχής «που προθυμοποιήθηκαν να εν��μερώσουν επιλεκτικά αγρότες από τα μπλόκα, προτρέποντας τους να εισβάλουν στον χώρο της συνέντευξης».