​Την επίσημη πρώτη του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες θα κάνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, όπου το προσφυγικό και το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Στη Συγγρού θεωρούν δεδομένο πως οι επικεφαλής των αδελφών κομμάτων του ΕΛΚ θα ασκήσο��ν έντονες πιέσεις στον κ. Μητσοτάκη για ήπιους τόνους και συναίνεση στα φλέγοντα ανοιχτά ζητήματα, ώστε να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είναι προετοιμασμένος να αποκρούσει τις πιέσεις αυτές, κάτι που φάνηκε και από το συναινετικό του ύφος όσον αφορά στο προσφυγικό, όμως όσον αφορά στο ασφαλιστικό αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους ηγέτες του ΕΛΚ ότι το μίγμα της προωθούμενης πολιτικής της κυβέρνησης είναι λάθος και ότι ο ίδιος τάσσεται πιο κοντά σε μια πρόταση που προτάσσει την περικοπή δαπανών, αντί των πρόσθετων μειώσεων σε συντάξεις.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μία μέρα πριν από τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ θα έχει συναντήσεις επίσης με την Α. Μέρκελ, τον Μ. Ραχόι και τον Π. Πάσους Κοέλιο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές του αυτές, αλλά και στη Σύνοδο, ο κ. Μητσοτάκης θα εμφανιστεί με επιθετική γραμμή, μεταφέροντας το μήνυμα πως στην Ελλάδα υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και πως αν αυτή αντιμετωπίσει προβλήματα, τότε η ΝΔ θα διερευνήσει στη Βουλή κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια λύση που δε θα οδηγήσει σε νέες εκλογές.

Θα ξεκαθαρίσει λοιπόν ότι ο ίδιος δεν θα αποτελέσει εφεδρεία για τον Α. Τσίπρα και ότι είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει το τρίτο πρόγραμμα.