Αντιμέτωποι ήρθαν Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης διοικητών δικαστών.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Βουλής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, είχαν πολιτική και νομική κόντρα, με επίκεντρο τις τηλεοπτικές άδειες και την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης να δώσει μόνο 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως:

«Για το ζήτημα το συνταγματικό που έχει προκύψει, είναι ένα ζήτημα μετάφρασης των δυο εδαφίων (αρ.15 και 101Α). Ακόμη όμως κι αν ισχύει αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή το ΕΣΡ είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΕΣΡ. Ακούω την άποψη να αναβιώσει το ΕΣΡ, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει το ζήτημα της ανύπαρκτης σύνθεσης του. Όταν το ίδιο το Σύνταγμα παραπέμπει στο ΕΣΡ και αυτό δεν υπάρχει, πρέπει να δώσουμε μια λύση γιατί το ίδιο το Σύνταγμα ζητά να υπάρχει έλεγχος του κράτους στα ζητήματα των ΜΜΕ. Άλλωστε με βάση την αρχή της επιείκειας, αν το σύνταγμα ορίζει κάτι και αυτό δεν υπάρχει, τότε ο εφαρμόστης θα πρέπει να γίνει και νομοθέτης».

Τα λόγια αυτά προκάλεσαν την άγρια αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία του είπε:

«Λέτε ψέματα. Λυπάμαι που άκουσα τον υπουργό να λέει για αρχή επιείκειας έναντι της εξουσίας. Σίγουρα η αρχή αυτή δεν αφορά την κυβέρνηση άλλα τους πολίτες. Λυπάμαι που άκουσα για απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής κρίσης ως προς ��ην συνταγματική εκτροπή για τις ανεξάρτητες αρχές. Το ΕΣΡ υπάρχει, λέτε ψέματα. Ξέρετε ότι η κυβέρνηση, με εκπρόθεσμη τροπολογία, έπαυσε όλα τα εν ενεργεία μέλη του. Και με μια φωτογραφική διάταξη διέλυσε τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτό που συμβαίνει είναι συνταγματική εκτροπή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε και δε φταίει ο κακός καιρός».