Πρόσκληση για διάλογο απευθύνει εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας στους αγρότες.

Με συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής που θα δημοσιευτεί αύριο, ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι και τους καλεί να προσέλθουν σε διάλογο «ώστε να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις».

Ο κ. Τσίπρας εξηγεί ότι η δέσμευσή του στην υλοποίηση του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος είναι σαφής, ενώ επισημαίνει ότι «πολύ σύντομα» θα κλείσουν οι προκλήσεις της αξιολόγησης, του χρέους και του προσφυγικού -και μόλις συμβεί αυτό, «η Ελλάδα θα έχει γυρίσει σελίδα […] με την κοινωνία όρθια».

«Η διαπλοκή και το παλιό κομματικό κατεστημένο έχουν ονοματεπώνυμο» τονίζει στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον για «θατσερικές κατευθύνσεις» και «ταξικό μίσος». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ευρύτεροι κύκλοι ξαναζεσταίνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι «σαν σκληρή γροθιά», ενώ εκτιμά ότι και σε επίπεδο Ευρώπης ενισχύεται σταθερά η δυναμική του μετώπου κατά της λιτότητας.

Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας εξηγεί ότι η Ελλάδα δέχθηκε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη διασφάλιση σεβασμού των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.