«Μελανή σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος» χαρακτήρισε τα σημερινά επεισόδια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στη Βουλή, ενώ κάλεσε τους αγρότες «να προσέλθουν στο διάλογο που θα κάνει ο πρωθυπουργός».

«Εμάς ο διάλογος είναι μέσα στο DNA μας» υποστήριξε ο κ. Αποστόλου, ο οποίος στη συνέχεια άσκησε κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «ήταν η πολιτική σας που μας οδήγησε ως εδώ».

Στο ίδιο πνεύμα απηύθυνε το ερώτημα προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης: «Αναρωτηθήκατε για τις δικές σας ευθύνες στην κοινωνική ερημοποίηση της υπαίθρου, γιατί ψυχορραγούν χωριά και κωμοπόλεις;».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι «ο αγροτικός κόσμος έχει αγανακτήσει με τον τρόπο που οι δικές σας κυβερνήσεις διαχειρίστηκαν τις ενισχύσεις και τα λουκέτα ολόκληρων μονάδων και εργοστασίων στο συνεταιριστικό χώρο. Έρχεστε σε μια δύσκολη συγκυρία σήμερα να ξεπλύνετε τα πάντα σε μια νύχτα».

Όσον αφορά τα μέτρα, ισχυρίστηκε ότι περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού που ψήφισαν ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Γεννηματά.

«Ξέρουμε τις επιπτώσεις της συμφωνίας και θα προσπαθήσουμε να τις απαλύνουμε κάνοντας διάλογο με τους αγρότες και τους φορείς που επιθυμούν να συμβάλουν. Ξεκινάμε μια νέα συγκροτημένη προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γεωργίας με βάση τη θεματική που αποτυπώθηκε στη συμφωνία» ανέφερε ο κ. Αποστόλου.

Στη δευτερολογία του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, εξήγγειλε την εφαρμογή του εργόσημου και στους συνεταιρισμούς και υποστήριξε ότι με την καταγραφή της αγροτικής παραγωγής θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από το ΦΠΑ έσοδα που να αποτελούν ισοδύναμο στην φορολογία των αγροτών.

​​