​Για«απαράδεκτα επεισόδια από ακροδεξιά στοιχεία» έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Ν. Τόσκας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή η απαίτηση των αγροτών να κάνουν κατάληψη στο υπουργείο.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία. Δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες», είπε ο κ.Τόσκας, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα καλής θέλησης και άφησε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να μπουν στο κέντρο της Αθήνας, εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο.

Επίσης, ο κ. Τόσκας, πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Επεσήμανε τέλος ότι είναι ανακριβές πως δόθηκε άδεια σε 35 τρακτέρ να περάσουν από τον Ισθμό της Κορίνθου και εκτίμησε ότι παρά το τεταμένο κλίμα οι αγρότες θα διαδηλώσουν ειρηνικά και η ΕΛΑΣ θα υλοποιήσει το σχεδιασμό για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων τους για να διαφυλάξει το Κέντρο.