​Με την πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της κουβέντας τους βρέθηκε το προσφυγικό, και οι δύο συμφώνησαν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και όχι να βαραίνει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γερμανία και την Σουηδία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, η συντηρητική συμπεριφορά που υπάρχει (στην Ευρώπη) και οι ακροδεξιές δυνάμεις που αυξάνονται δυσκολεύουν την κατάσταση, κάνοντας λόγο για μία "πολιτική μάχη". Ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι ο φόβος του είναι πως εάν συνεχίσουμε ��ωρίς πρωτοβουλίες, τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε δύσκολες συνθήκες.

Η κα Μπολντρίνι υπογράμμισε από την πλευρά της, ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει το προσφυγικό. Αλλά, όπως, είπε είμαστε μία οικογένεια 28 χωρών και υποτίθεται ότι πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι τις ευθύνες μας. «Αυτό είναι ένα θέμα που εσείς αναδεικνύετε ξεκάθαρα» επεσήμανε.