Παρά το μήνυμα του Πολ Τόμσεν (επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ,) ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, περιορίζοντας τη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους με τη στρατηγική της.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελλη��ική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ.Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι κάνουν απόβαση την Παρασκευή στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Υπάρχει περιθώριο και γι’ αυτό καλούμε σε διάλογο», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

Για την τροπολογία σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ.Σταθάκης είπε αντιμετωπίζει το θέμα θετικά, καθώς πρέπει το σύστημα να εξευρωπαϊστεί. «Αυτό το βήμα, έπρεπε να το κάνει η κυβέρνηση» πρόσθεσε.