«Σήμερα θα γίνει μια καταγραφή της προόδου της διαδικασίας που συνεχίζεται στην Αθήνα» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική κυβέρνηση μιλάει με τους θεσμούς για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και τα δημοσιονομικά θέματα, έτσι ώστε να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Έχει γίνει πολλή δουλειά πρέπει όμως να συνεχιστεί και από τις δύο πλευρές» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος διέψευσε τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο ότι έχει εκτροχιαστεί η διαδικασία.

Αντίθετα, διαβεβαίωσε πως «έχουμε καλύψει πολύ έδαφος και η διαδικασία συνεχίζεται» και δήλωσε αισιόδοξος πως τελικά «θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του Eurogroup, τόνισε πως έχει σημειωθεί πρόοδος και έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη από το περασμένο καλοκαίρι αλλά υπογράμμισε ότι «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά».

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ελπίζω πως θα λάβουμε το πράσινο φως από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα γίνει αύριο αυτό ούτε την επόμενη εβδομάδα αλλά σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες» κατέληξε ο Αλεξάντερ Στουμπ.