Επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο την κατηγορεί ότι δίνει μάχη «υπέρ των καναλαρχών και εναντίον των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Σε σημείωμά του, το Μαξίμου κάνει λόγο για πόλεμο στο νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι εμποδίζει τη θεσμοθέτηση μέτρων ανακούφισης προς όφελος της δικής της πολιτικής τακτικής.

«Όταν το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα εισήχθη για συζήτηση στην Βουλή (16/12/21015), η αντιπολίτευση έδωσε λυσσαλέα μάχη εναντίον του, με το επιχείρημα ότι "δεν ήταν σωστά κοστολογημένο". Η τακτική αυτή, αποτελούσε έμμεση, αλλά σαφέστατη έκκληση προς τους δανειστές να παρέμβουν, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ζητήσουν από την κυβέρνηση περισσότερες διευκρινίσεις» αναφέρει το σημείωμα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι πανηγύριζε όταν η συζήτηση για το νομοσχέδιο μετατέθηκε τελικά για μετά τα Χριστούγεννα.

Κάνοντας λόγο στη συνέχεια για «αχαρακτήριστο επικοινωνιακό πόλεμο» κατά του νομοσχεδίου, το Μαξίμου καταφέρεται κατά της ΝΔ για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε για τις δύο Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τις οποίες προωθήθηκαν κάποιες επείγουσες διατάξεις πριν εισαχθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση στη Βουλή.

«Την τακτική και την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης θα την κρίνουν οι πολίτες» προσθέτει το Μαξίμου, το οποίο παραθέτει σε εννέα σημεία κάποια από τα θέματα που αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα».

Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων.

Μέτρα για την κάλυψη κενών θέσεων σε νοσοκομεία και αγροτικά ιατρεία.

Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.

Στήριξη οργανώσεων με κοινωνική δραστηριότητα στον τομέα της αλληλεγγύης. Σύσταση και λειτουργία δομών κοινωφελούς χαρακτήρα από τους ΟΤΑ.

Διασύνδεση των ΟΤΑ με τα κοινωνικά προγράμματα

Κοινωνικά Τιμολόγια ΟΤΑ

Ένταξη τρίτεκνων οικογενειών στο ν.2643/1998 (Α΄ 220)

Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές από άπορες οικογένειες.