​Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση για διεθνή διαγωνισμό παροχής τηλεοπτικών αδειών στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μ.Σχοινά.

kanalia.jpg

Αν και η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση να εκπονήσει διαγωνισμό και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την κάλυψη δημοσιονομικών στόχων, σύμφωνα με το μνημόνιο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αποκάλυψε πως καμία τέτοια πρόταση δεν έχει παρουσιαστεί και καμία τέτοια συζήτηση δεν έχει γίνει με τους θεσμούς για το θέμα.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο τρόπος που θα γίνει ο διαγωνισμός, επαφίεται στην κυβέρνηση, καθώς η τηλεοπτική αγορά δεν είναι εναρμονισμένη.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Channel στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, πηγή της Κομισιόν ανέφερε πως ότι και να γίνει, ο δημόσιος διαγωνισμός πρέπει να είναι ��ύμφωνος με τις πρόνοιες της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ, και συγκεκριμένα με τα άρθρα περί ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και την ελευθερία εγκατάστασης. Πηγές του Συμβουλίου κοντά στο Eurogroup αμφιβάλλουν για το αν η αρχή τηρείται με την δημοπράτηση μόνο τεσσάρων αδειών.

Δείτε επίσης:

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες - Σκληρή ανακοίνωση από ΝΔ

Γεωργιάδης: Με τις τηλεοπτικές άδειες αποχαιρετούμε τον Δυτικό κόσμο

Γεννηματά: Αντισυνταγματική η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα κανάλια