​Σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύει η αντιπολίτευση, με αφορμή την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αγνοώντας τα υπόλοιπα κόμματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι αφαιρεί από το Εθνικό Ραδι��τηλεοπτικό Συμβούλιο την αρμοδιότητα να δίνει άδειες και τη μεταφέρει στην κυβέρνηση του.

«Θέλει να μοιράσει η κυβέρνησή του τις τηλεοπτικές άδειες. Χωρίς να δίνει εξήγηση αποφασίζει αυθαίρετα και αυταρχικά να δώσει 4 άδειες. Κινείται πάνω από το Σύνταγμα και κάτω από το τραπέζι. Χτίζουν κύκλωμα διαπλοκής κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και έκανε λόγο για "απόπειρα πολίτικης πόλωσης και διχασμού".

«Είναι μόνιμος εκφραστής διχαστικού λόγου»,είπε ο κ.Κουμουτσάκος, αναφέροντας ως παραδείγματα το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, το ναι και το όχι, το παλιό και το νέο.

«Τώρα κατασκευάζει νέα διχαστική γραμμή. Διχάζει με όρους διαπλοκής από τη μία και δήθεν αθωότητας από την άλλη. Ονομάζει διαπλοκή κάθε έναν που στρέφεται απέναντι στην πολιτική του. Δηλαδή όλους. Αυτός ο νέος διαχωρισμός, ο νέος στα σκαριά διχασμός, δεν πρόκειται να περάσει», τόνισε.

Λοβέρδος: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Για «συνταγματική ανωμαλία» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας την Πέμπτη για την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η τροπολογία της ��υβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματική, καθώς ο υπουργός υφαρπάζει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ και καθίσταται αρμόδιος για την χορήγηση των αδειών» δήλωσε χαρακτηριστικά στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «μετά την ψήφιση του νόμου θα υπάρξει εμπλοκή κατά την εφαρμογή των ρυθμίσεων, καθώς θα υπάρξουν προσφυγές στη δικαιοσύνη».

«Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στήνει νέο τοπίο στην τηλεόραση με τζάκια του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης:

Γεωργιάδης: Με τις τηλεοπτικές άδειες αποχαιρετούμε τον Δυτικό κόσμο

Γεννηματά: Αντισυνταγματική η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα κανάλια