​Την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση να προχωρήσει... μόνη της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Είναι αντισυνταγματική η ρύθμιση που φέρνει σήμερα στη Βουλή για τα Κανάλια η κυβέρνηση. Και αυταρχικός ο τρόπος που το κάνει. Είναι άλλο θέμα να θέλεις να βάλεις τάξη στο χώρο και άλλο να θες να καθορίσεις εσύ ο ίδιος το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα» δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η κα Γεννημάτα είπε ότι είναι καταστροφική για την χώρα η καθυστέρηση της αξιολόγησης. «Η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά μας το καλοκαίρι να πάμε όλοι μαζί μέχρι και την πρώτη αξιολόγηση και να συσταθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να διαπραγματευτεί όλα τα δύσκολα σημεία της συμφωνίας. Αλλιώς αντιμετωπίζεται τώρα από τους δανειστές μια Κυβέρνηση με ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε.

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά, η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, γιατί εξοντώνει τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως είπε η κα Γεννηματά, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αναμορφώνει το ασφαλιστικό, αλλά είναι εισπρακτικού χαρακτήρα και οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών.

Αναφερόμενη τέλος στην πρότασή της για ενιαία έκφραση του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας η κα Γεννηματά είπε πως απευθυνόμαστε σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Δείτε επίσης:

Γεω��γιάδης: Με τις τηλε��πτικές άδειες αποχαιρετούμε τον Δυτικό κόσμο