Τουρίστα από ληστές «έσωσε» ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ο οποίος τους καταδίωξε έξω από τη Βουλή, μπροστά στους έκπληκτους περαστικούς, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο star.gr συνεργάτης του!

Το περιστατικό συνέβη στις 4.30 το απόγευμα, όταν ο βουλευτής του Ποταμιού, ευρισκόμενος στην οδό Όθωνος στο Σύνταγμα και έχοντας μόλις αναχωρήσει από τη Βουλή, διαπίστωσε ότι δύο αλλοδαποί βγήκαν τρέχοντας από το αστικό λεωφορείο, με προορισμό το αεροδρόμιο (το δρομολόγιο του οποίου έχει αφετηρία στην ίδια οδό) κρατώντας βαλίτσα, που προφανώς είχαν κλέψει, καταδιωκόμενοι από Ασιάτη τουρίστα! Το θύμα της κλοπής κατάφερε μάλιστα να τους φτάσει αλλά δεν μπόρεσε να τους αποσπάσει την βαλίτσα, αφού ήταν μόνος του.

Ο Γ. Αμυράς προσέτρεξε σε βοήθειά του και τους έσπρωξε, με αποτέλεσμα να φοβηθούν και να αφήσουν την βαλίτσα. Στη συνέχεια άρχισαν να τρέχουν προς την οδό Ερμού.

Ο βουλευτής ειδοποίησε την αστυνομία από το κινητό του τηλέφωνο και τους καταδίωξε, μέχρι που κατάφεραν οι δύο αλλοδαποί να χαθούν προσωρινά ανάμεσα στους πολίτες, για να τους εντοπίσει τελικά στο ύψος της Καπνικαρέας.

Μοτοσικλετιστές της ομάδας «Ζ» της ΕΛ. ΑΣ. κατέφθασαν μετά από λίγο στα στενά της Ερμού και να τους συλλάβουν. Ο κ. Αμυράς που ειδοποιήθηκε από την αστυνομία στη συνέχεια τους αναγνώρισε και έδωσε κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ οι δύο αλλοδαποί παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Ο τουρίστας πάντως, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Γιώργο Αμυρά, θα' χει να το λέει στην πατρίδα του, ότι του έκλεψαν την βαλίτσα σε αστικό λεωφορείο και τον "έσωσε" μέλος του Κοινοβουλίου!

Αμυράς: "Δεν μπορούσα να κάτσω στα αβγά μου, διαβεβαίωσα τον τουρίστα ότι είμαστε ασφαλής χώρα"

Με παραστατικό τρόπο περιέγραψε ο ίδιος ο βουλευτής του Ποταμιού το περιστατικό της καταδίωξης των δύο δραστών της κλοπής της βαλίτσας, στην δήλωσή του που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star.

«Όταν είδα δύο τύπους γεροδεμένους να αρπάζουν την βαλίτσα από έναν τουρίστα δεν μπορούσα να κάτσω στα αβγά μου. Ίσως ήταν και λίγο επικίνδυνο αυτό εν πάση περιπτώσει δεν το σκέφθηκα εκείνη την ώρα, έπεσα πάνω τους, τούς απώθησα , απελευθέρωσα την βαλίτσα και έβαλα τον ασιάτη τουρίστα πάλι στο λεωφορείο. Τον ηρέμησα και του είπα να μην στενοχωριέται, ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και θα τους βρούμε αμέσως τώρα, όπως και έγινε» δήλωσε ο κ. Αμυράς για το περιστατικό.

​​​​