Τις αντιπροτάσεις των αγροτών ζήτησε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) Γιώργο Βερνίκο, σ�� συνέχεια της χθεσινής αποστολής του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη.

Ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η βασική υποχρέωση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης είναι να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία.

�� υπουργός Εργασίας ανέφερε συγκεκριμένα:

«Επιχειρούμε αυτόν το διάλογο σε όλα τα επίπεδα. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός κάλεσε ξανά, για παράδειγμα, τους αγρότες να συζητήσουν μαζί μας, για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε ακόμα δικαιότερες τις σκέψεις και τις προτάσεις που εμπεριέχονται στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θεωρούμε ότι εξυπηρετούν την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη οι προτάσεις αυτές. Θέλουμε, όμως, να ακούσουμε και τις αντιπροτάσεις των αγροτών για κάθε πιθανή βελτίωση που μπορούν να έχουν».

Ο κ. Βερνίκος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το ασφαλιστικό. «Θέλω να υπενθυμίσω ότι η ΟΚΕ είναι συνταγματικός θεσμός και είναι υποχρέωσή μας να κάν��υμε διάλογο ανάμεσα στα μέλη μας, σε όσους θέλουν να συμμετέχουν, και θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη συνταγματική υποχρέωση. Θέλω να διευκρινίσω ότι είναι άλλο ο κοινωνικός διάλογος που γίνεται ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους φορείς και άλλο η συζήτηση που γίνεται στην ΟΚΕ ανάμεσα στα μέλη μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΚΕ.