Την εκτίμηση ότι θα σύντομα θα έχουμε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα στο '16» είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, προσθέτοντας ότι οι πρόωρες κάλπες είναι αναπόφευκτες «με τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο πρωθυπουργός, χωρίς να έχει καμία διάθεση πραγματικής συνεννόησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και έχοντας δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Ο κ. Τζιτζικώστας επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι βρίσκεται σε «πλήρη πανικό» καθώς καλείται να αντιμετωπίσει τις υποσχέσεις που έδωσε, ενώ για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί «να δημιουργήσει τη νέα διαπλοκή».

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον Γιάννη Μπουτάρη για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι μόλις ένας από τους συνολικά 38 δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηρίζοντας ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές του για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο ίδιος, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα από ένα κέντρα μετεγκατάστασης καθώς αν κλείσουν τα σύνορα θα προκύψουν ανάγκες για χιλιάδες πρόσφυγες.