​Αποφασισμένη να προχωρήσει μόνη της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας μετά την λήξη του υπουργικού συμβουλίου, όταν ρωτήθηκε "τι θα γίνει με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;", δήλωσε πως «Ο διαγωνισμός θα είναι fast track».

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τις 4 τηλεοπτικές άδειες - Κρίμα που ο Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ως πρόεδρος ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή

Νωρίτερα, στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη κατατίθεται και ψηφίζεται διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η στάση της συνιστά θεσμική εκτροπή».

«Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση, προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση για την κατά το Σύνταγμα πλήρωση των θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, έλαβε τέλος. Η άρνηση της να συναινέσει στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ αποτελεί θεσμική εκτροπή. Διότι η συναίνεση, σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι προαιρετική. Αντιθέτως, επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είναι κρίμα που ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε τη θητεία του ως πρόεδρος ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή».

«Η θέση που διατύπωσε η ΝΔ για απεριόριστες άδειες δεν αντέχει σε κριτική και καταρρίπτεται, όχι μόνο από τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και από τη διεθνή εμπειρία και τις αντίστοιχες μελέτες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Με δεδομένη την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει, είμαστε πλέον αναγκασμένοι, τον διαγωνισμό για τις άδειες να αναλάβει, να προκηρύξει και να ολοκληρώσει η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, κατόπιν εντολής της Εθνικής Αντιπροσωπείας, τηρώντας όλες τις εγγυήσεις της νομιμότητας και της διαφάνειας, όπως το Σύνταγμα ορίζει» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι κακοδαιμονίες του παρελθόντος και θα δημιουργηθούν τηλεοπτικά σχήματα οικονομικά βιώσιμα» πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας.

«Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες. Όπως κάθε φορά που το καινούργιο γεννιέται, υπάρχουν οδύνες», κατέληξε ο κ.Τσίπρας.