​Μορφή διαγγέλματος θα έχει σήμερα η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί.

Μάλιστα θα είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους, με τον Α. Τσίπρα να θέλει με αυτό τον τρόπο να κάνει άνοιγμα στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στα κάγκελα (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες) και να τονίσει την αποφασιστικότητα του ίδιου και της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος.

Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να επιρρίψει ευθύνες στην αντιπολίτευση για τη στάση που κρατά στο ασφαλιστικό, αλλά και σε ακραίους κύκλους εντός κα�� εκτός Ελλάδας που επιδιώκουν μια νέα πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της χώρας.

Επίσης, ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναλάβει το κάλεσμά του προς τους αγρότες για διάλογο με την κυβέρνηση, όμως δεν είναι γνωστό αν αυτή η πρόσκληση θα συνοδεύεται και από νέες βελτιωμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Πάντως, δεν αποκλείεται τις προτάσεις αυτές να τις κάνει τις επόμενες μέρες ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και προεδρεύων του ΚΥΣΟΙΠ και του ΚΥΣΚΟΙΠ, Γ. Δραγασάκης, μιας και οι αρμόδιοι υπουργοί αποτελούν το κόκκινο πανί για τους αγρότες και τους επαγγελματίες.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας θα επαναλάβει την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και να αρχίσει και πάλι η οικονομία να επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης.