Με μία δέσμευση εγκαινιάζει το νέο του κίνημα, Diem25, ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην Repubblicca λίγο πριν την πρεμιέρα του κινήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δεσμεύεται να δώσει μάχη προκειμένου να σώσει την Ευρώπη ωστόσο εκτιμά ότι πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

«Πιστεύω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Η Ευρώπη είναι ένα οικοδόμημα που έχει χτιστεί λάθος. Δείτε τον Τσίπρα. Την Άνοιξη του 2015 η Αθήνα πνίγηκε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί αυτό που είχε αποφασιστεί για να δώσει τη μάχη της. Σήμερα οι μοναδικοί που υπερασπίζονται τις συντάξεις είναι οι φασίστες. Καταστροφή» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια, ο πρώην ΥΠΟΙΚ μιλά με θερμά λόγια για… την Άνγκελα Μέρκελ: «Ο μόνος άνθρωπος που με έκανε να νι��σω υπερήφανος που είμαι Ευρωπαίος σχετικά με αυτό το ζήτημα ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Το υπόλοιπο είναι μία τραγωδία. Η αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών σαν να πρόκειται για θέμα ιταλικό ή ελληνικό, ή η μετατροπή της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, ενώ της ζητούνται επιπλέον μέτρα λιτότητας είναι η αρχή του τέλους για την Ευρώπη».

Ο ίδιος, εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα και προσθέτει: «Έκλεισαν τις τράπεζες και μετά μας ζήτησαν να αυξήσουμε τη φορολογία σε πολίτες και επιχειρήσεις. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να σκοτώσεις μία χώρα, όχι να τη σώσεις».