Δριμεία κριτική στην πρώην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου άσκησε ο πρώην επίσης αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, στην εκπομπή του Γ. Κουβαρά στον Action 24.

Ο κ. Πανούσης ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμφωνούσε απόλυτα μαζί του για το μεταναστευτικό, αλλά η Τασία Χριστοδο��λοπούλου στην οποία καταλογίζει «έλλειψη εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής» διαφωνούσε με τις απόψεις του.

«Ο πρωθυπουργός στα συμβούλια που κάναμε, συμφωνούσε μαζί μου. Αλλά υπάρχει ένα κονκλάβιο που μετά καταφέρνει να αλλοιώνει τις αποφάσεις. Στην τελευταία συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, είχε πει μπροστά σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ότι “αν είχαμε ακούσει τον Πανούση, δεν θα ήμασταν εδώ”» τόνισε.

Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε: «Ελλείψει εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής, διαμορφώθηκε μία αριστερή πολιτική υπέρ των ανοιχτών συνόρων. Μάλιστα όταν είχε ειπωθεί ότι δεν μπορούμε να φυλάξουμε θαλάσσια σύνορα, τότε είχα ρωτήσει, δηλαδή αν γίνει πόλεμος, αυτό θα είναι το επιχείρημά μας;». Αποκάλυψε ακόμα ότι είχε προτείνει στον κ. Τσίπρα τη δημιουργία Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας με ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΥΠ.

Για το αν έπρεπε να κλείσει το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας παραδέχθηκε ότι ήταν «λίγο πιο βιαστικός» αλλά υποστήριξε ότι «ήταν παράνομο» και ότι «υπήρχαν κατηγορίες ανθρώπων που έπρεπε να βγουν». Πρόσθεσε το «ίδιο θα ξαναέκανα, αλλά λίγο αργότερα. Δεν γινόταν να συνεχιστεί αυτό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να εισέρχονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τις προσφυγικές και τις μεταναστευτικές ροές, ο κ, Πανούσης ανέφερε: «Προφανώς, μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε. Με πλαστά πιστοποιητικά ή με κάποιες αμέλειες ή αφέλειες, μπορεί να περνάνε. Δεν πιστεύω ότι περνάνε θύλακες, περνάνε άτομα. Ο καθένας πρέπει να ανησυχεί, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία. Θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας».

Όσον αφορά τις απειλές που έχει δεχθεί ανέφερε: «Από τους κύκλους που προέρχονταν οι απειλές, αισθάνομαι ότι έχουν πέσει τα πράγματα. Το πρόβλημα είναι ποιος με στοχοποιεί και γιατί. Το πρόβλημα είναι ότι στοχοποιούμαι για τις ιδέες μου… Εγώ κρίνω από τα αριστερά και αυτό δεν το αντέχουν».

Υποστήριξε πάντως πως «ό,τι καινούριο διαμορφωθεί στην Κεντροαριστερά, θα γίνει μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνει έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ».