«Η κυβέρνηση έχει την αποφασιστικότητα να υλοποιήσει όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, ώστε να βγουν η χώρα και η κοινωνία από την κρίση» ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στην διημερίδα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις» που διεξάγεται στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσε��ς που επιβάλλονται από τις συμφωνίες υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού και «αποτελούν όρο επιβίωσης για τη χώρα όπως είναι η ασφαλιστική και η διοικητική μεταρρύθμιση».

«Είναι προφανές ότι μια μεταρρύθμιση θα πρέπει να καταφέρει να πείσει -για να μην πω τον πιο αυστηρό όρο, να εμπνεύσει- για το αποτέλεσμά της. Θα πρέπει δηλαδή να εξασφαλίσει, όχι απλώς την ανοχή, αλλά, ει δυνατόν, την ενεργητική υποστήριξη αυτών που θα πρέπει να την κάνουν πράξη» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Δραγασάκης.

«Η κοινωνία είναι έτοιμη να στηρίξει βαθιές αλλαγές, αν αυτές αποκαθιστούν τις σχέσεις εμπιστοσύνης με θεσμούς και καταπολεμούν τις ανισότητες» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τόνισε ότι �� λειτουργία του πολιτικού συστήματος και η λειτουργία του κράτους είναι οι συνθήκες «κλειδιά» για την απόδοση των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.

Συνεχίζοντας ο κ. Δραγασάκης έθεσε ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου, μετά από συνεννόηση όπως είπε, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με κατάργηση ρυθμίσεων, ώστε να ανταποκρίνεται πιο αυθεντικά στο σημερινό σύστημα της πολιτικής εκπροσώπησης.

«Είναι ευθύνη της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων να προσδιορίσουν τις αξίες και τις αρχές του πολιτικού συστήματος στο οποίο πρέπει να περάσουμε», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη εξάλειψης του πελατειακού συστήματος.

«Το ερώτημα “λιγότερο ή περισσότερο” κράτος είναι πλασματικό. Το θεμελιώδες ερώτημα αφορ�� στο ρόλο του κράτους» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος.