Το είπε και το έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης! Το νέο του κόμμα είναι γεγονός!

Στην καρδιά της Γερμανίας, στο «Θέατρο του Λαού» στο Βερολίνο παρουσιάζει την Τρίτη το "νέο ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών" «DiEM 2025» ο πρώην υπουργός Οικονομικών, με στόχο να κατακτήσει την Ευρώπη.

Μ�� τον κ.Βαρουφάκη έχουν συνταχθεί διάσημα ονόματα, τα οποία κατά καιρούς έχουν αμφισβητήσει τις υπάρχουσες κοινωνικοπολιτικές δομές. Μεταξύ αυτών, είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ (WikiLeaks), ο οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ και πολλοί άλλοι.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωί της Τρίτης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε την Κίνηση για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη ως μια απαραίτητη ουτοπία στην προσπάθεια αποτροπής της διάλυσης της γηραιάς ηπείρου.

sakalis.jpg

Ο κ.Βαρουφάκης ομολόγησε ότι η προσπάθ��ια ενδέχεται να αποτύχει, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν με πολλά κινήματα, τόνισε, ωστόσο, ότι «πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά κινήματα και να προσπαθήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης», αποτρέποντας τη διάλυσή της και διευκρίνισε ότι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός, το DiEM25 είναι ανοιχτό σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

sakalis1.jpg

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό που κάνουμε φαίνεται... ουτοπικό. Η ιδέα του να ξεκινήσει κανείς ένα κίνημα όχι από μια χώρα, αλλά οριζόντια, με την ελπίδα να σταματήσει τη διάλυση, μπορεί και να αποτύχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βαρουφάκης, αλλά πρόσθεσε ότι η εναλλακτική είναι να εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την προσφυγική κρίση, ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να συμφιλιωθεί με την ιστορία της και να επικεντρωθεί στο πώς θα κάνει μια δυναμική μετάβαση, πιο κοντά στις ευρωπαϊκές και ανθρωπιστικές αξίες.

sakalis3.jpg

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην υπουργός Ο��κονομικών τόνισε ότι θα έπρεπε η Ευρώπη να μπορεί να τον κοιτάξει ενωμένη στα μάτια και να τον αντιμετωπίσει ευρωπαϊκά.

«Η ενότητα είναι δύναμη» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν η Ευρώπη να μπορεί να επιβάλει τον δανεισμό εκατοντάδων δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα και να μην μπορεί να διαθέσει τα χρήματα που χρειάζονται για την προσφυγική κρίση.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το DIEM25

ΦΩΤΟ Twitter Alex Sakalis