Στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η επίσκεψη σημαδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία. Όπως είπε υπήρξε «ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, και ήδη έχουν κλείσει σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Ιρανών και Ελλήνων επιχειρηματιών».

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση, η κα Γεροβασίλη τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «σταθερή θέση της κυβέρνησης είναι η διαδικασία της αξιολόγησης οφείλει να ολοκληρωθεί σε συντομότατο χρονικό διάστημα, διότι ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο».

«Οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται, όπως φάνηκε και από την χθεσινή εικόνα των Χρηματιστηρίων, και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος καθυστέρησης. Οι όποιες διαφορές πρέπει και μπορούν να γεφυρωθούν με δεδομένο, ότι η ελληνική πλευρά τηρεί το γράμμα της συμφωνίας και καταθέτει προτάσεις που είναι σύμφωνες με όσα ορίζονται εκεί. Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο των Θεσμών που οφείλουν να έχουν εποικοδομητική στάση, ώστε να προχωρήσουμε απερίσπαστοι στο έργο της ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Ειδικά για το ασφαλιστικό, «ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, τήρησε την δέσμευση του να καταθέσει βελτιωτική πρόταση για τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιστημόνων. Με τη νέα πρόταση ενισχύονται τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, ενώ υπάρχουν κλιμακωτές επιβαρύνσεις για τα μεγάλα και πιο υψηλά εισοδήματα».

Σχετικά με το αγροτικό, «η πρόσκληση της κυβέρνησης για ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο βρίσκεται πάντα στο τραπέζι. Όμως ο διάλογος δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση. Είμαστε ανοιχτοί στις προτάσεις του αγροτικού κόσμου, αυτές όμως δεν μπορούν να αδιαφορούν για την συνολική κατάσταση της χώρας και ούτε βεβαίως για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που σηκώνουν τα τελευταία χρόνια το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής».

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις, αυτός πρέπει να είναι, σύμφωνα με την κα Γεροβασίλη και ο στόχος του αγροτικού κόσμου, ο οποίος πρέπει να απομονώσει εκείνους που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις κινητοποιήσεις για πολιτικούς αποκλειστικά λόγους.

«Θα πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί που σήμερα τους αγκαλιάζουν ήταν αυτοί που λίγα χρόνια πριν τους λοιδορούσαν» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στους ελέγχους των λιστών, στην αδειοδότηση των καναλιών και στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Είμαι βέβαιη ότι οι αγρότες σύντομα θα καταλάβουν ποιοι θέλουν την εξεύρεση λύσης και ποιοι παίζουν ύποπτα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους» είπε και κάλεσε ξανά σε διάλογο τους αγρότες.

Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κα Γεροβασίλη είπε πως σήμερα συνεδριάζει η διάσκεψη των προέδρων για τον ορισμό των νέων μελών του ΕΣΡ. «Η συναίνεση για να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία αυτή είναι συνταγματική υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων» πρόσθεσε, καλώντας ειδικά τη ΝΔ να συνδράμει στη νέα εποχή.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ1