​Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της χώρας εξέφρασε για μια ακόμα φορά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, στην π��ωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί, πρέπει να μας το πει και η Βουλή να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκλέξει νέα Κυβέρνηση», είπε η κα Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση ή να σοβαρευτεί ή να παραιτηθεί.

Αναφερόμενη στο χθεσινό κραχ του Χρηματιστηρίου, μίλησε για «αλαλούμ» στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που με την πολιτική της προκαλεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στην αγορά.

Ταυτόχρονα όμως επέκρινε και τη ΝΔ, τονίζοντας ότι «σηκώνει το γάντι των εκλογών».

«Το καλοκαίρι βάλαμε πλάτη για να μείνει η χώρα στο ευρώ, ο κ. Τσίπρας γύρισε την πλάτη στο κλίμα συναίνεσης και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές γιατί ήθελε να επικρατήσει το κόμμα του. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δύο μεγάλα κόμματα που πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε η κα Γεννηματά.

Κάνοντας μάλιστα την αυτοκριτική της, τόνισε πως το λάθος με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ήταν ότι «δώσαμε την εντύπωση ταύτισης με τη ΝΔ, ότι σταματήσαμε να έχουμε διαφορές», είπε.

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.