​Το κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση αναμένεται να επαναλάβει σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, την ώρα που εκείνοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και ετοιμάζονται να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Έθνος, η κα Γεροβασίλη θα υπενθυμίσει στους αγρότες, ότι και ο πρόεδρος της Βουλής, ζητά τη συμμετοχή τους στη διακομματική επιτροπή και ότι η ίδια επαγγελματική ομάδα, ενώ υπέστη 11 συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις, δείχνει να στρατεύεται πίσω από τις θέσεις αυτών που τις αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός, επιστρέφοντας από το ταξίδι του στην Τεχεράνη έχει προγραμματίσει να ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από τους συναρμόδιους υπουργούς για την εξέλιξη σχετικά με το αγροτικό ζήτημα.

Και αυτό γιατί σκοπεύει, εφόσον οι αγρότες ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβερνητικής εκπροσώπου και προσέλθουν στο διάλογο, να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να λυθεί το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα μπλόκα στις εθνικές οδούς.

Την ανακοίνωση μάλιστα αναμένεται να την κάνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ή ο Αντιπρόεδρος Γ. Δραγασάκης.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ανάμεσα στα δώρα που σκέφτεται να δώσει ο πρωθυπουργός στους αγρότες είναι η σταδιακή επιβολή της ασφαλιστικής εισφοράς σε βάθος τριετίας να διευρυνθεί και να φτάσει την πενταετία, ενώ στο τραπέζι είναι και η πρόταση που αφορά στον ΟΓΑ.

Άλλωστε χθες, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι όλα τα θέμα μπορούν να λυθούν αν οι δύο πλευρές προσέρχονται στο διάλογο με ειλικρίνεια και διάθεση να βρεθεί λύση.