​Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο Γιάννης Βαρουφάκης θα κάνει σήμερα τη δυναμική του επιστροφή στην πολιτική σκηνή, όχι της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης με την παρουσίαση του νέου του κόμματος DiEM 25, που φιλοδοξεί να… «εκδημοκρατίσει την Ευρώπη».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα εκδημοκρατιστεί ή θα διαλυθεί» είναι ο τίτλος του μανιφέστου του νέου κόμματος, ενώ μαζί με τον Γ. Βαρουφάκη στο νέο του πολιτικό εγχείρημα συμπορεύονται μεταξύ άλλων, ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλια Ασάνζ, ο γνωστός φιλόσοφος Σλάβοι Σίζεκ και ο στενός του συνεργάτης όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Η παρουσίαση του νέου κόμματος θα γίνει στο Βερολίνο, στο ιστορικό θέατρο Volksbuehne, στην πλατεία Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Ανατολικό Βερολίνο, απέναντι από τα γραφεία του κόμματος Die Linke.

Μάλιστα, όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, θα πρέπει να δώσουν και το κατιτίς τους, μιας και θα υπάρχει εισιτήριο, ύψους 12 ευρώ.

Η παρουσίαση θα είναι μάλιστα και ολοήμερη, αφού θα ξεκινήσει στις 10:00 ώρα Γερμανίας (11:00 ώρα Ελλάδος) οπότε και θα γίνουν 17 ομιλίες, θα υπάρξει ένα διάλειμμα και θα ακολουθήσουν άλλες 16 ομιλίες και 16 παρεμβάσεις πριν τις 20:30, όταν και θα ξεκινήσει η επίσημη παρουσίαση από τον Γ. Βαρουφάκη.