«Εμείς δεν τις θέλουμε τις εκλογές, αλλά εάν γίνουν θα τις κερδίσουμε» δήλωσε ο Γιώργος Κύρτσος στο Πρακτορείο FM.

O ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε πως «υπάρχει μία αμηχανία στην κυβέρνηση, σε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη για το τι ακριβώς θα κάνουν» και πρόσθεσε: «Βλέπουν ότι είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή του τρίτου προγράμματος, αρχίζουν τα σκληρά μέτρα δηλαδή, και υπάρχουν και αυτές οι λαϊκές διαμαρτυρίες που δείχνουν εντυπωσιακές - δεν ξέρω τι βάθος, έχουν - αλλά αν δεις τα δελτία των ειδήσεων στις οκτώ, τρομάζεις και προβληματίζεσαι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι λογικό η κυβέρνηση «να ψάχνεται» αλλά η ΝΔ θεωρεί ότι είναι σε θέση να ψηφίσει και να εφαρμόσει ότι έχει συμφωνήσει.

«Από εκεί και πέρα, αισθανόμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, έχουμε ενισχυθεί μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία, αλλά δεν έχουμε καμία όρεξη να αποσταθεροποιήσουμε την κυβέρνηση, ή να επαναλάβουμε τις τακτικές που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή, να αρχίσουμε να χτυπιόμαστε να δημιουργούμε εντάσεις, πρόσθετα προβλήματα, ακριβώς γιατί αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» τόνισε ο κ. Κύρτσος.