​Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι επιστήμονες, παρότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος έδωσε νέα πρόταση με εκπτώσεις για το ασφαλιστικό τους, που θα παρέχονται για μία τριετία.

«Δεν συζητάμε καμία έκπτωση επί τη βάση του 27% ασφαλίστρου πάνω στο εισόδημά μας όπως προτείνει η κυβέρνηση. Το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα βάλουμε λουκέτο στην επιχείρησή μας σήμερα ή σε 3 χρόνια» τονίζει στο STAR o Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

«Το υπουργείο έχει ανοίξει μία πασαρέλα διαρκώς καλών και καλύτερων προτάσεων που δεν έχουν καμία ουσιαστική νομιμοποίηση και καμία θεμελίωση. Σε έναν τέτοιο διάλογο θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να συμμετέχουμε εμπαίζει την κοινή λογική» δηλώνει ο Βασίλης Αλεξανδρής, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Η ερώτηση του STAR στον Κατρούγκαλο: Γιατί δεν έγινε πρώτα ο διάλογος και μετά η υποβολή της πρότασης σε τρόικα;

Το STAR και η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου ρώτησε τον υπουργό Εργασίας γιατί δεν ακολουθήθηκε ο ανάποδος δρόμος, δηλαδή πρώτα ο διάλογος με τους επιστήμονες και μετά η υποβολή της πρότασης στην τρόικα

«Γιατί δεν κάνατε πρώτα τον διάλογο όπως ζητούσαν οι επιστήμονες και μετά να καταθέτατε την πρόταση; Και η τρόικα επί ποιας πρότασης απάντησε; Επί της αρχικής ή επί της βελτιωμένης; Και τι σας είπε;» ρώτησε η δημοσιογράφος του STAR τον υπουργό.

«Οι προτάσεις αυτές οι οποίες θα συζητήσουμε με την κοινωνία, θα τεθούν πάλι στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Έχουμε ήδη ενημερώσει ότι θα προβούμε σε βελτιωτικές ρυθμίσεις μεταβατικής φύσης για τις εισφορές. δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έρχονται να συζητήσουμε» αποκρίθηκε ο κ. Κατρούγκαλος.

Πως απαντούν οι επιστήμονες; Με νέα κινητοποίηση την Παρασκευή, την ώρα που ο ακεπρόσωπος των φοροτεχνικών Αντώνης Μουζάκης ξεκαθαρίζει πως αν οι προτάσεις «δ��ν είναι ποσοτικοποιημένες και δεν συνοδεύονται από μελέτη, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει διάλογος».