​Στην Άγκυρα βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να δώσει λύσεις στο προσφυγικό.

Η γερμανίδα Καγκελάριος συνάντησε τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος την υποδέχτηκε με μια εντυπωσιακή τελετή στο Μέγαρο «Cankaya», όπου αργότερα θα δει και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η ��φημερίδα Bild αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτησε τους στρατιώτες στη γλώσσα τους, στα τουρκικά.

Ζάιμπερτ: Μένει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει από την Τουρκία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκεται ασφαλώς η προσφυγική κρίση, αλλά θα συζητηθούν και άλλα θέματα.

«Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε περαιτέρω το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας. Ήδη και οι δυο πλευρές έχουν εφαρμόσει μέρος της συμφωνίας. Θα τεθούν τα ζητήματα του πώς μπορούμε να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να την μετατρέψουμε σε νόμιμη, πώς θα αντιμετωπίσουμε την εγκληματική δραστηριότητα των διακινητών στα τουρκικά παράλια και με ποια προγράμματα μπορούμε να στηρίξουμε καλύτερα τους Σύρους που βρίσκονται στη χώρα», δήλωσε ο κ.Ζάιμπερτ.

Στο ερώτημα αν η 'Άγκυρα ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της", ο κ.Ζάιμπερτ σημείωσε ότι μπορεί κανείς να διακρίνει ότι ακόμη υπάρχουν οι διακινητές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άρα είναι προ��ανές ότι "μένει ακόμη να γίνει δουλειά".

Ερωτηθείς "αν υπάρχει σχεδιασμός για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης και με τον Αλέξη Τσίπρα", ο κ.Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν διαθέτει κάποια σχετική πληροφορία.

Μέρκελ - Ολάντ συμφώνησαν για λύση σε ευρωπα��κό επίπεδο

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή η κα Μέρκελ συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για το ίδιο θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η λύση στο προσφυγικό πρέπει να δοθεί σε «ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η κα Μέρκελ και ο κ.Ολάντ συμφώνησαν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ελέγξει τα σύνορα της με την ενίσχυση των μέσων καταγραφής και υποδοχής των προσφύγων, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αποβολή των παράνομων μεταναστών.