​Αυτοψία στα hotspots της Λέσβου κάνει την Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με το προσφυγικό αλλά και την κατασκευή των κέντρων καταγραφής και φιλοξενίας, υπό τις πιέσεις της ΕΕ.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, επισκέφτηκε το κέντρο προσωρινής παραμονής προσφύγων στο Καρά Τεπε.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ωστόσο η συνάντηση του κ.Μητσοτάκη με τις διάσημες γιαγιάδες της Λέσβου. Οι γιαγιάδες που ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε να ταΐζουν με μπιμπερό ένα μωρό προσφυγόπουλο, δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αιμιλία Καμβύση2.jpg

Η κα Αιμιλία Καμβύση, η οποία είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που προτάθηκαν φέτος για το Νόμπελ Ειρήνης για την τεράστια προσφορά της και την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες, κουβέντιασε με τον κ.Μητσοτάκη για το μεγάλο ζήτημα που «καίει» όχι μόνο το νησί, αλλά όλη την χώρα.

CasAhvTWEAAfeS-.jpg large.jpg

mitsotakiss.jpg

«Η κατάσταση στο προσφυγικό επιδεινώθηκε τον τελευταίο χρόνο από τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τα hot spots», αν και όπως πρόσθεσε, «η κατασκευή από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα».

mitsotakis2.jpg

mitsotakis3.jpg

mitsotakis5.jpg