​Στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων, βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος με αντιπροσωπεία του κόμματος.

Εκεί, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, καθώς και για τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής και κατόπιν δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή.

Όπως είπε «η Ελλάδα έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις: πρώτον να τηρήσει τις διεθνείς συνθήκες και να δείξει αλληλεγγύη στις προσφυγικές ροές και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις υποδομές, οι οποίες θα πρέπει να είναι άρτιες για την υγεία των ανθρώπων που θα φιλοξενηθούν, χωρίς να δημιουργούν ταυτόχρονα προβλήματα και να επιβαρύνουν τις τοπικές κοινωνίες».

«Οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες. Θα είναι οικογένειες και δεν ισχύουν οι φήμες περί εγκληματικών στοιχείων ή ανθρώπων που έχουν ασθένειες μολυσματικές, οι οποίες μπορεί να μεταδοθούν», είπε ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Δεν θα χαρίσουμε στο φασισμό τη λειτουργία της κοινωνίας. Θα κάνουμε τον δημόσιο διάλογο, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια συστατικό στοιχείο της καθημερινότητας».