​Επίθεση εναντίον της «μικρής ομάδας», που όπως είπε υποκινούν τα επεισόδια για τα hot spots, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δ. Βίτσας, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Λυπάμαι όταν ο φόβος επικρατεί στο μυαλό και στις πράξεις των ανθρώπων. Δεν μπορώ να καταλάβω, όταν πηγαίνουν στο σπίτι τους, τι λένε στα παιδιά τους. Ντρέπομαι για τη μικρή ομάδα συνελλήνων, οι οποίοι ξεκινώντας από αντιλήψεις πολιτικές και ιδεολογικές, υπάρχει και αυτό το στοιχείο, βρίσκεται πίσω ή μπροστά σε τέτοια γεγονότα. Και μάλιστα ξεπερνά κάθε είδος με επιθέσεις όχι μόνο σε χώρους αλλά και σε Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες», είπε ο κ. Βίτσας.

Αναφέρθηκε ακόμα στη διαδικασία χειρισμού των προσφυγικών ροών που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα αναχωρούν από τη χώρα 24 ή 48 ώρες από την άφιξή τους εκεί και θα οδηγούνται προς την ηπειρωτική χώρα και συγκεκριμένα στα κέντρα μετεγκατάστασης, στο Σχιστό και στη Σίνδο.

Όσο για τα επεισόδια στην Κω, ο κ. Βίτσας σχολίασε:

«Από την Κω και τ' άλλα νησιά φεύγουν όλοι, εκτός και αν καταφέρουμε που πρέπει να τα καταφέρουμε τις διαδικασίες επαναπροώθησης προς την Τουρκία ή προς άλλες χώρες της Αφρικής, και ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης που αυτή τη στιγμή γίνεται και που αφορούν τους μετανάστες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είτε αυτό γίνεται στην ηπειρωτική χώρα, είτε στα νησιά αυτό πρέπει να γίνεται γρήγορα».

Τέλος έκανε λόγο για «βίαιες αντιδράσεις μιας κατ' αρχήν μικρής ομάδας που προσπάθησαν με βίαιο τρόπο να μην γίνει το hot spot».