​Την άποψη ότι υπάρχει στην Κω ένας σκληρός ακροδεξιός πυρήνας που υποκινεί τα επεισόδια στο νησί για να μην δημιουργηθούν εκεί κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, επανέλαβε στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο βουλευτής Κω του ΣΥΡΙΖΑ, Η. Καματερός.

Ο κ. Καματερός, εξαπέλυσε επίσης δριμύτατη επίθεση εναντίον του δημάρχου του νησιού Γ. Κυρίτση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ξενοφοβικό, με τις συνεχείς δηλώσεις του ότι "κάποιοι έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το νησί"».

«Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο δήμαρχος που δεν επιτρέπει στοιχειώδεις δομές, αντί να βοηθά να μην έχουμε τις περσινές εικόνες. Δεν τον βγάζω χρυσαυγίτη, οι απόψεις όμως που καλλιεργεί είναι ξενοφοβικές», είπε ο κ. Καματερός.

Ο δήμαρχος πάλι από την πλευρά του έκανε λόγο για πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κω με την ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ και τόνισε:

«Η Κως βιώνει πρωτοφανείς στιγμές. Αντιμετωπίζουμε προκλητικές κινήσεις από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που κουβάλησαν στο νησί για να δέρνουν κόσμο. Ο κύριος Καματερός και η κυρία Χριστοδουλοπούλου, το Πάσχα δημιούργησαν το όνειδος και από εκείνη την ημέρα βιώνουμε αυτή την κατάσταση».