​Ανίκανο να προστατεύσει τα σύνορα της θεωρούν οι Ευρωπαίοι το ελληνικό κράτος σχετικά με τις προσφυγικές ροές… Μάλιστα, τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για ένα κρυφό σχέδιο συγκεκριμένων χωρών της Ε.Ε. για να αλλάξουν τα σύνορα της Ευρώπης και να εγκλωβίσουν χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας.

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή… Οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης είναι αυτές οι οποίες αντιδρούν περισσότερο και πιέζουν την Ελλάδα σχετικά με τους πρόσφυγες. Στη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Άμστερνταμ χώρες όπως η Αυστρία απείλησαν με νέα μέτρα για την προστασία των συνόρων, ώστε να περιοριστούν οι ροές προσφύγων που περνούν από την Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε: «Εάν δε βρεθεί λύση για τα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεργαστούμε με τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία και τα Σκόπια».

Εν ολίγοις θα μεταφέρουν τα θαλάσσια σύνορα μας σε αυτά με τα Σκόπια, ώστε εκεί να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι καθώς θα τοποθετήσουν στρατό… Έτσι, δεν θα τους απασχολεί το ποιοι μπαίνουν στην Ελλάδα παρά μόνο το πόσοι περ��ούν στην Ε.Ε. Όπως καταλαβαίνετε, ωστόσο, όσοι δεν θα γίνονται δεκτοί από την Ε.Ε θα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα.

Της ίδιας άποψης φαίνεται πως είναι και η Ουγγαρία με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Πέτερ Τσιγιάρτο να λέει: «Εάν η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη ή δεν βρίσκεται σε θέση να προστατεύσει τον χώρο Σένγκεν, τότε οφείλουμε να βρούμε άλλη γραμμή άμυνας».

Έτσι, έχουμε και λέμε... Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία θέλουν να στείλουν στρατό στα σύνορα μας με τα Σκόπια ώστε να μειώσουν τους πρόσφυγες που περνούν στην Ευρώπη. Κάτι που σημαίνει πως χιλιάδες πρόσφυγες θα εγκλωβιστούν στην ήδη οικονομικά ανήμπορη χώρα μας.

Από την άλλη, η Άνγκελα Μέρκελ, αφού τα έψαλε στην Ελλάδα για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της, την Δευτέρα ��ναμένεται να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία διατηρεί ρόλο- κλειδί για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, καθώς αποτελεί τη σημαντικότερη χώρα διέλευσης των προσφύγων. Η Άγκυρα είχε ήδη ανακοινώσει από τα τέλη Νοέμβρη μεγαλύτερη προστασία των συνόρων της.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο Ερντογάν θα ζητήσει περισσότερα χρήματα για να αρχίσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις του σχετικά με τη φύλαξη των συνόρων της Τουρκίας.

Μένει να δούμε πως θα το χειριστεί η Άνγκελα Μέρκελ και τι τελικά θα γίνει…